Over Tilda

Tilda Timmers, therapeut voor moeders zonder roze wolk. Oprichter en eigenaresse van Frou Frou Begeleiding. Ik begeleid moeders die tijdens of na de zwangerschap niet op een roze wolk zitten. Ik ben 39 jaar oud, getrouwd met Tim en moeder van Livia (7) en Emmi (3)

Tilda Timmers, auteur van “Toen kreeg ik weer lucht” en “This Is Post Partum”

Hoe het ooit begon

Toen ik in 2014 voor het eerst moeder werd, zat ik niet op een roze wolk. Eigenlijk daarvoor al niet. In mijn zwangerschap werd ik keihard van die roze wolk afgeduwd toen mijn lieve oma, mijn moeder, mijn rolmodel, mijn alles, op 88 jarige leeftijd overleed. Ik praatte met haar over alles en voelde me veilig en totaal geaccepteerd door haar. Ineens was mijn oma er niet meer. Het verdriet wat ik toen voelde, valt met geen pen te omschrijven. Ik stond in de overlevingsstand en ging door de 7 stadia van rouw heen terwijl ik strak stond van de hormonen. Mijn bevalling verliep traumatisch en ik zat binnen een paar dagen al in de diepste put die ik ooit gekend had. Mijn leven bestond uit intrusieve gedachten en een alles verzengende onzekerheid. Ik moet wel de allerslechtse moeder ooit zijn, dacht ik dagelijks. Ik huilde urenlang, voelde me eenzaam in mijn gevoel en durfde met niemand te praten over wat er allemaal door me heen ging. Na maanden watertrappelen verzoop ik bijna. Gelukkig vond ik een goede therapeut die me hielp en me door deze donkere periode heen loodste. Ik krabbelde stukje bij beetje op en vond mezelf opnieuw uit. Ik werd Tilda 2.0 en groeide als mens maar ook in mijn rol als moeder. Toen ik me weer wat beter begon te voelen, wilde ik niets liever dan andere moeders helpen die door hetzelfde heen gingen. Al help ik er maar eentje, dacht ik toen ik mijn eerste blog schreef. Deze blog ging vervolgens viral en voor ik het wist stroomde mijn inbox over van moeders met gelijkgestemde verhalen. Ik besloot mezelf om te scholen tot therapeut en om Frou Frou Begeleiding te starten. Mijn praktijk is vernoemd naar de lievelingskoekjes van mijn oma.  Tegelijk besloot ik om mijn boek “Toen kreeg ik weer lucht” te gaan schrijven waarin ik moeders kon helpen die net als ik ook niet op een roze wolk zitten. In mijn praktijk help ik vandaag de dag zowel zwangeren, als moeders die niet op een roze wolk zitten. Het taboe op dit onderwerp is helaas nog steeds groot en ik doe er in mijn werk en op mijn social media alles aan om deze te doorbreken. Ik heet je van harte welkom op mijn pagina en hoop dat je hier veel herkenning en steun zult vinden.

Tegenwoordig ben ik een zelfverzekerde mama

Vandaag de dag sta ik zelfverzekerd in mijn schoenen als moeder. Ik twijfel niet meer aan het feit of ik een goede mama voor mijn kinderen ben, dat voel ik gewoon. Ik geniet van het moederschap, maar durf ook eerlijk te zijn als ik een mindere dag heb. Ik vraag om hulp als ik dat nodig heb. Ik stel grenzen als dat nodig is. De negatieve gedachten heb ik achter me gelaten als als er eentje onverhoopt de kop op steekt, heb ik de juiste tools in handen om deze te tackelen en te laten gaan. Het overspoelt mij niet langer, ik heb zelf de regie in handen en dat gun ik jou ook!

Geen roze wolk

Mijn ultieme missie is, om zoveel mogelijk moeders helpen die tijdens of na de zwangerschap niet op een roze wolk zitten. Ik vind dat je eerlijk mag zijn over hoe je je voelt, ook als dit volgens jouw idee afwijkt van de norm. Want: wat is die norm eigenlijk? Wie legt die norm op of legt die lat zo hoog? Vaak doe je dat als mama onbewust zelf. Ik wil dat alle moeders hulp kunnen krijgen als ze niet goed in hun vel zitten, wat de oorzaak ook is. Ik droom over een wereld waarin moeders elkaar ondersteunen, met elkaar connecten op een diep niveau en niet langer bang zijn om veroordeeld te worden.

Als je me echt zou kennen zou je weten dat:

  1. Ik een giga Beyonce fan ben en dat ik vaak luid zingend in de auto zit
  2. Reizen mijn grootste hobby is en samen met mijn gezin hoop ik de hele wereld over te reizen
  3. Oranje Tony Chocolony mijn beste vriend is
  4. Ik heb een enorme passie voor mode en combineer graag verschillende stijlen door elkaar
  5. Als er 90’s hits worden gedraaid op de radio gaat de volumeknop naar rechts en begin ik spontaan te dansen
  6. Als mijn kinderen vragen of ik hun chocolade heb gezien, zoek ik mee, terwijl ik hem die avond ervoor heb opgegeten
  7. Dat ik het liefst in mijn pyama rondloop en zodra ik de kans krijg, mijn huispak meteen aantrek

 

Het is zover! Mijn Engelse boek This Is Post Partum wordt gelanceerd!

Mijn Engelse boek This Is Post Partum

Therapeut

Ik werkte voordat ik therapeut werd, op de afdeling Gynaecologie en Verloskunde. Hier heb ik veel gesprekken gehad met vrouwen over hun problemen en angsten omtrent zwanger worden, zwanger blijven  en alles wat er na de bevalling gebeurde.  Deze gesprekken begonnen een steeds meer begeleidend karakter te krijgen. Ik merkte dat dit aspect van het werk mij het meeste aansprak. Dit was een goede fundering voor mijn werk als therapeut.

Ik heb twee boeken geschreven

Toen het me was gelukt om de postpartum depressie te verdrijven, heb ik besloten om mijn boek “Toen kreeg ik weer lucht” te schrijven. Dit jaar kwam de Engelse vertaling “This Is Post Partum” wereldwijd uit. Mijn boeken staan vol met tips en handvatten hoe om te gaan met de niet zo roze wolk. Ook vind je verhalen van andere moeders, zodat je herkenning zal vinden en je minder alleen voelt in wat je voelt en doormaakt. Daarnaast wilde ik graag andere moeders helpen, zoals ik zelf ben geholpen: in één op een coachsessies of in groepssessies en dat doe ik nu dagelijks in mijn praktijk. Ik ben ervaringsdeskundige en weet als geen ander wat je nu doormaakt. Lieve moeders: ik begrijp jullie eenzaamheid, het schuldgevoel en de wanhoop die daar nog eens bovenop komt. Vanuit mijn expertise als therapeut, mijn ervaring met een postnatale depressie en het moederschap, coach ik je de positieve kant op. Waar een toekomst wacht zonder depressieve en wanhopige gevoelens. Ik help je het beste uit jezelf te halen, want de kwaliteiten heb je allang in huis!

Wil je meer balans in je rol als moeder? Zou je graag meer zelfvertrouwen willen ontwikkelen als mama? Wil je meer  genieten van het moederschap? Mail naar info@froufroubegeleiding.nl. Ik ga je hiermee helpen!