5 tekenen dat je ene goede moeder bent

June 27, 2023

Je doet het goed, lieve mama!

onzekerheid

5 tekenen dat je een goede moeder bent

Als je net mama bent geworden, komt er een hoop op je af. Aan het begin is de kraamzorg er nog. Je krijgt van haar fijne tips en ondersteuning in je eerste week als moeder. Vaak is je partner dan ook nog thuis, dus dan is het wel te overzien. Maar, als je de kraamzorg hebt uitgezwaaid, komt het op jou neer als mama. Veel moeders denken dan: kan ik dit wel? Hoe moet ik dit allemaal gaan doen? En dan begint vaak de twijfel aan jezelf, of je dit wel kan, hoe die andere moeders dit zo goed kunnen en jij zo worstelt. Ben ik wel een goede moeder? Vragen veel mama’s mij in mijn praktijk. Dus hierbij de 5 tekenen dat jij een hele goede mama bent:

 

1. Je maakt je zorgen of je wel een goede moeder bent. Juist, omdat je je hier zorgen over maakt, betekent dit eigenlijk dat je al een goede moeder bent. Je voelt je gewoon heel erg verantwoordelijk voor je kindje, jullie gezin, etc. Dus logisch dat je jezelf deze vraag stelt. Als je geen goede moeder zou zijn, zou je jezelf deze vraag namelijk helemaal niet stellen. Dan zou je onverschillig zijn en je schouders ophalen. Dus het feit dat je jezelf dit afvraagt, maakt je al ene goeie mama.

 

2. Je wil het allemaal graag goed doen, dus leg je de lat heel hoog voor jezelf en de zorg voor je kindje(s). Hierdoor ben je dus constant bezig met het welzijn van je kindje(s). Vaak vergeet je hierdoor onbewust ook jezelf dus wees hier waakzaam voor. Jij bent ook belangrijk, lieve mama. Omdat je het zo graag goed wil doen, zorg je dus extra goed voor je kindje en draagt je kindje bijvoorbeeld de mooiste outfits en loop jij nog steeds rond in ondergoed wat dateert uit 2005.

 

3. Je vergelijkt jezelf met andere mama’s zowel in real life als op social media. Je kijkt naar die insta perfect moms en denkt: ik wil dit ook. Hoe doen die andere mama’s dit toch allemaal? Door jezelf te vergelijken trek je tevens ook meteen aan het kortste eind, dus wees voorzichtig. Niet alles wat je op social media ziet is echt. Het feit dat je jezelf vergelijkt, betekent ook weer dat je de beste versie van jezelf als mama wil zijn. Alleen, dat ben je al! Die versie zit namelijk allang in jou. Je moet haar alleen nog even zien te vinden.

 

4. Je zorgt voor iedereen in je gezin: je kindje(s), je partner, etc, maar vergeet hierbij vaak jezelf. Veel mama’s vergeten bijvoorbeeld te eten of te douchen, omdat ze zo druk zijn met de regeldingen voor het gezin, het huishouden, de verzorging van je kindje(s), etc. Als je jezelf vaak vergeet, betekent dit dat je de needs van anderen belangrijker vindt dan die van jezelf. Dat is heel lief en zorgzaam en maakt je een goeie mama. Maar, hierin schuilt ook een valkuil: als jij jezelf geen prioriteit maakt: wie gaat het dan doen? Dus zorg ook goed voor jezelf.

 

5. Je huis is altijd spik en span, of een puinhoop. Of alles daar tussenin. Het maakt dus geen snars uit. Je huis hoeft niet altijd Pinterest waardig te zijn. Als het maar een fijn huis is voor je kindjes. Ook hierbij geldt: je wil het beste voor jullie als gezin en daar hoort een fijn huis bij. Dat betekent dat je een goede moeder bent. Of je huis nou een ontplofte bende is of helemaal strak. Het is allemaal oké, lieve mama. Je doet het goed!

Voel je je geen goede moeder?

Lees je bovenstaande en denk je: ik voel me alles behalve een goede moeder en wil je hier hulp voor? Mail dan naar info@froufroubegeleiding.nl. Ik ga je hiermee helpen!

let's
connect

on Instagram

@geenrozewolk