Over mij

Mijn naam is Tilda Klumpenaar, postpartum specialist voor moeders zonder roze wolk. Oprichter en eigenares van Frou Frou Begeleiding. Ik begeleid moeders die tijdens of na de zwangerschap niet op een roze wolk zitten. Ik ben 39 jaar oud, getrouwd met Tim en moeder van Livia (7) en Emmi (3).

Tilda Timmers

Hoe het ooit begon

Toen ik in 2014 voor het eerst moeder werd, zat ik niet op een roze wolk. Die verdween eigenlijk al tijdens mijn zwangerschap. Ik werd keihard van die roze wolk afgeduwd toen mijn lieve oma, mijn rolmodel, mijn alles, op 88-jarige leeftijd overleed. Ik praatte met haar over alles en voelde me veilig en totaal geaccepteerd door haar. Ineens was mijn oma er niet meer. 

Ik besloot mezelf om te scholen tot therapeut en om Frou Frou Begeleiding te starten. Mijn praktijk is vernoemd naar de lievelingskoekjes van mijn oma. Ook begon ik aan mijn boek ‘Toen kreeg ik weer lucht’, om zo nog veel meer moeders te kunnen helpen.’. Inmiddels ontvang ik dagelijks moeders én zwangeren zonder roze wolk in mijn praktijk, en gebruik ik mijn social media (@geenrozewolk) om het taboe op dit onderwerp te doorbreken. Want dat is hard nodig. Ik heet je van harte welkom op mijn pagina en hoop dat je hier veel herkenning en steun zult vinden.

Het verdriet wat ik toen voelde, valt met geen pen te beschrijven. Ik stond in de overlevingsstand en ging door de 7 stadia van rouw heen terwijl ik strak stond van de hormonen. Mijn bevalling verliep bovendien traumatisch en ik zat binnen een paar dagen al diep in de put. Mijn leven bestond uit intrusieve gedachten en een alles verzengende onzekerheid. Ik moet wel de allerslechtse moeder ooit zijn, dacht ik dagelijks. Ik huilde urenlang, voelde me eenzaam en durfde met niemand te praten over wat er door me heen ging. 

Daar ging mijn roze wolk

Ik kreeg goede hulp

Na maanden watertrappelen, verzoop ik bijna. Gelukkig vond ik een goede therapeut die me door deze donkere periode heen loodste. Ik krabbelde stukje bij beetje op en vond mezelf opnieuw uit. Ik werd Tilda 2.0 en groeide als mens én in mijn rol als moeder. Toen ik me weer wat beter begon te voelen, wilde ik niets liever dan andere moeders helpen die door hetzelfde heen gingen. Al help ik er maar eentje, dacht ik toen ik mijn eerste blog schreef. Deze blog werd goed opgepakt’.

En voor ik het wist stroomde mijn inbox over van moeders met gelijkgestemde verhalen. 

Een zelfverzekerde mama

Vandaag de dag sta ik zelfverzekerd in mijn schoenen als moeder. Ik twijfel niet meer aan het feit of ik een goede mama voor mijn kinderen ben, ik voel gewoon dat ik dat ben. Ik geniet van het moederschap, maar durf ook eerlijk te zijn als ik een mindere dag heb. Ik vraag om hulp als ik dat nodig heb en stel grenzen als dat nodig is. De negatieve gedachten zijn verleden tijd en als er eentje onverhoopt de kop op steekt, heb ik de juiste tools om deze te tackelen en te laten gaan. Ik heb zelf de regie in handen en dat gun ik jou ook!

Geen roze wolk

Mijn missie is om zoveel mogelijk moeders te helpen die tijdens of na de zwangerschap niet op een roze wolk zitten. Je mag eerlijk zijn over hoe je je voelt, ook als dit zou afwijken van de norm. Want: wat is die norm eigenlijk? Wie legt die norm op of legt die lat zo hoog? Vaak doe je dat als mama onbewust zelf. Alle moeders moeten hulp kunnen krijgen als ze niet goed in hun vel zitten, wat de oorzaak ook is. Ik droom over een wereld waarin moeders elkaar ondersteunen, met elkaar connecten op een diep niveau en niet langer bang zijn om veroordeeld te worden.

Als je mij écht zou kennen

dan zou je weten dat:

Ik een giga Beyonce-fan ben en dat ik vaak luid zingend in de auto zit!

Reizen mijn grootste hobby is en samen met mijn gezin de hele wereld over hoop te reizen

Oranje Tony Chocolonely mijn beste vriend is

Ik een enorme passie voor mode heb en graag verschillende stijlen met elkaar combineer

Als er 90’s hits worden gedraaid op de radio de volumeknop naar rechts gaat en ik spontaan begin te dansen

Als mijn kinderen vragen of ik hun chocolade heb gezien, ik meezoek, terwijl ik hem die avond ervoor heb opgegeten

Ik het liefst in mijn pyjama rondloop en zodra ik de kans krijg, mijn huispak aantrek

Heb je mijn boek al?

let's
connect

on Instagram

@geenrozewolk