Waarom een relatie hard werken is

June 7, 2017

Je relatie is net als een plant, deze heeft water nodig

Postnatale depressie

Waarom een relatie hard werken is

Veel stellen bevinden zich na de komst van een of meerdere kindjes in enigszins onrustig vaarwater. De zorg van alle dag zorgt soms voor chaos en als je een of meerdere kindjes hebt, komt je relatie vaak op de tweede plek te staan. Dit doen jullie natuurlijk niet expres. De zorg voor de kinderen, de stress van alledag en een druk sociaal leven, slurpt al jullie energie op. Dan is het makkelijk en comfortabel, om ’s avonds uitgezakt op de bank te Netflixen tot het tijd is om naar bed te gaan.

Logisch, dat veel stellen met (jonge) kinderen worstelen, om de sleur uit hun relatie te weren. Vaak hoor ik van (nieuwbakken) moeders dat ze het hun partner wel eens verwijten dat hij “lekker naar zijn werk gaat”, terwijl zij thuis het huishouden “moeten” runnen. Sommige moeders verlangen zelfs met smart naar het einde van hun zwangerschapsverlof, zodat ze zelf ook weer aan het werk kunnen. Even iets voor zichzelf doen. En daar zit nu net de crux. Want die tijd voor jezelf, is super belangrijk. Zowel voor jouw partner, als jijzelf.  Wat heel belangrijk is, is dat jullie samen proberen iets leuks te blijven doen (als is het een keer per maand).  Dit kan van alles zijn: samen uit eten gaan, naar de bioscoop, samen wandelen en ergens lunchen, enzovoorts. Tevens is het belangrijk dat je ook los van elkaar dingen gaat doen. Laat hem lekker op vrijdagavond voetbal kijken met zijn vrienden en ga zelf lekker een dagje naar een spa, winkelen of lunchen met je beste vriendin. Op dit soort momenten laad je weer even op en ben je niet alleen maar moeder, maar ook weer even je vertrouwde zelf.

Als je elkaar even niet hebt gezien, kan dit vaak de waakvlam weer aanwakkeren. Het kan even aanvoelen, alsof je elkaar weer voor het eerst ziet en een kriebel in je buik doen voelen. Is dit niet zo? Dan is dat ook prima. Leg vooral de lat niet te hoog voor jou en je relatie. Praat met je partner over hoe je dag was. Of je nu aan het werk bent geweest of een dag in de sauna. Zodra je kindje(s) op bed liggen, zet je een kop koffie of trek een wijntje open en je gaat samen het gesprek aan. Communicatie is de sleutel in elke relatie. Net als quality time met elkaar zonder de kindjes erbij.

Vaak vinden nieuwbakken moeders het nogal spannend om hun kindje voor het eerst uit logeren te brengen. Merk je dat je echt oververmoeid bent en een nacht wil doorslapen? Breng je kleintjes(s) dan weg. Zodat jullie een datenight kunnen hebben. Of misschien zelfs wel een nachtje weg. Maar ook als jullie simpelweg om 21.00 ronkend op een oor willen liggen en de volgende ochtend uit willen slapen. Dat is allemaal helemaal goed! Want investeren in je relatie, is na de komst van een of meerdere kindjes, cruciaal. Een relatie gebeurt niet vanzelf. Een relatie, is keihard werken!

Als jullie eenmaal gewend zijn, om jullie kindje weg te brengen, ga dan eens samen een nachtje weg. Nee, je hoeft niet meteen naar New York te vliegen . Je kan ook een weekendje plannen op de Veluwe of aan het strand. Als je er dan niet gerust op bent, zijn jullie ook weer snel thuis. Natuurlijk kan die eerste keer doodeng zijn en zal je wellicht wat tranen laten bij het afscheid. Dat is volkomen normaal. Weet, dat als jullie eenmaal weg zijn en de tranen zijn opgedroogd, je zal merken dat je je meer ontspant. Dat er rust over je heen komt. Want je hoeft even helemaal nergens meer aan te denken, behalve aan elkaar. Geniet van dat ene nachtje of meerdere, dat jullie samen weg zijn. Doe alleen waar jullie zin in hebben. Wil je naar het theater? Doen! Wil je lekker een massage boeken en daarna samen uit eten? Top! The sky is the limit! Als jullie er maar blij van worden! Praat over de dingen die belangrijk voor jullie beiden zijn, of over issues waar je al langer mee rondloopt. Heb het fijn samen, dat is het allerbelangrijkste!  Lach, drink, praat, slaap: alles is goed. Als jullie maar van elkaar genieten. Na zo’n weekendje weg, zal je merken dat jullie niet alleen opgeladen zijn, maar ook weer de stress van alledag beter kunnen handlen.

Merk je dat je relatie al langer niet zo lekker loopt en dat jullie er ondanks quality time, niet uitkomen samen? Mail dan naar info@froufroubegeleiding.nl. Ik zie vaker stellen in mijn praktijk die moeite hebben  om hun relatie fijn en gezellig te houden na de komst van een of meerdere kindjes te . Met jullie samen ga ik kijken naar wat jullie gaat helpen, zodat jullie weer samen verder kunnen.[:en]Als je een of meerdere kindjes hebt, komt je relatie vaak op de tweede plek te staan. Dat doen jullie natuurlijk niet expres. De zorg voor de kinderen, de stress van alledag en een druk sociaal leven, slurpt al jullie energie op. Dan is het makkelijk en comfortabel, om ’s avonds uitgezakt op de bank te hangen tot het tijd is om naar bed te gaan.

Logisch, dat veel stellen met (jonge) kinderen worstelen, om de sleur uit hun relatie te weren. Vaak hoor ik van (nieuwbakken) moeders dat ze het hun partner wel eens verwijten dat hij “lekker naar zijn werk gaat”, terwijl zij thuis het huishouden “moeten” runnen. Sommige moeders verlangen zelfs met smart naar het einde van hun zwangerschapsverlof, zodat ze zelf ook weer aan het werk kunnen. Even iets voor zichzelf doen. En daar zit nu net de crux. Want die tijd voor jezelf, is super belangrijk. Zowel voor jouw partner, als jijzelf. Jullie moeten samen proberen iets leuks te blijven doen (als is het een keer per maand). Maar ook los van elkaar. Laat hem lekker op vrijdagavond voetbal kijken met zijn vrienden en ga zelf lekker een dagje naar een spa, winkelen of lunchen met je beste vriendin. Op dit soort momenten laad je weer even op en ben je niet alleen maar moeder, maar ook weer even je vertrouwde zelf.

Als je elkaar even niet hebt gezien, kan dit vaak de waakvlam weer aanwakkeren. Praat over hoe je dag was. Of je nu aan het werk bent geweest of een dag in de sauna. Zodra je kindje(s) op bed liggen, zet je een kop koffie of trek een wijntje open en praat. Communicatie is de sleutel in elke relatie.

Vaak vinden nieuwbakken moeders het nogal spannend om hun spruit uit logeren te brengen. Merk je dat je echt oververmoeid bent en een nacht wil doorslapen? Breng je kroost dan toch weg. Zodat jullie een datenight kunnen hebben. Of misschien zelfs wel een nachtje weg. Maar ook als jullie simpelweg om 21.00 ronkend op een oor willen liggen en de volgende ochtend uit willen slapen. Dat is allemaal helemaal goed! Want investeren in je relatie, is na de komst van een of meerdere kindjes, cruciaal. Een relatie gebeurt niet vanzelf. Een relatie, is keihard werken!

Als jullie eenmaal gewend zijn, om jullie kindje weg te brengen, ga dan eens samen een nachtje weg. Nee, je hoeft niet meteen naar New York te vliegen samen. Je kan ook een weekendje plannen op de Veluwe of aan het strand. Als je er dan niet gerust op bent, ben ook zo weer thuis. Natuurlijk is die eerste keer doodeng en zal je tranen laten bij het afscheid. Dat is volkomen begrijpelijk. Maar als jullie eenmaal weg zijn en de tranen zijn opgedroogd, zal je merken dat je ontspant. Dat er een rust over je komt. Want je hoeft even helemaal nergens meer aan te denken, behalve aan elkaar. Geniet van dat ene nachtje of meerdere. Doe alleen waar jullie zin in hebben. Praat over dingen die belangrijk voor jullie beiden zijn, of als je al langer ergens mee rondloopt. Maak dingen bespreekbaar. Lach, drink, praat, slaap: alles is goed. Als jullie maar van elkaar genieten. Na zo’n weekendje weg, zal je merken dat jullie niet alleen opgeladen zijn, maar ook weer de stress van alledag beter kunnen handlen.

Merk je dat je relatie al langer niet zo lekker loopt en dat jullie er ondanks quality time, niet uitkomen samen? Mail dan naar info@froufroubegeleiding.nl. Ik zie vaker stellen in mijn praktijk die moeite hebben om na de komst van een kleintje te functioneren. Samen kijken we naar wat jullie zal helpen, zodat jullie weer samen verder kunnen.

let's
connect

on Instagram

@geenrozewolk