Mom shaming: het komt vaker voor dan je denkt

July 19, 2020

Amazing news!

het moederschap, interview, mama, Postnatale depressie

Ik was te gast bij Jenny Mc Carthy!

Een week geleden kreeg ik een e-mail die ik nooit had verwacht. Mijn publiciste mailde mij: “Hi Tilda! I have amazing news! Jenny mc Carthy wants to talk about your book “This Is Post Partum.” Ik dacht: staat dit er nou echt? Ik las de mail nog drie keer. Was dit de Jenny Mc Carthy? Als in: wereldberoemde filmster, mama, auteur en radio host? Jawel! Het was Jenny echt! Of ik donderdag 16 juli een interview met Jenny herself wilde doen. Het antwoord kunnen jullie natuurlijk wel raden!

Daar kwamen de zenuwen

De hele week kreeg ik berichtjes en mailtjes over het intervirew en op een gegeven moment begonnen de zenuwen te komen. Ik sliep onrustig, droomde over gemiste afspraken en werd wakker in de go modus. Toen mijn publiciste mailde dat de Jenny Mc Carthy show maar liefst 32 miljoen luisteraars per maand had, wist ik: dit wordt een groots ding. Ik ben niet zo snel star struck en ik heb voor mijn werk talloze bekende moeders ontmoet, dus dat is voor mij alsof ik met ieder ander in gesprek ben. Maar dit interview met Jenny Mc Carthy was toch wel even next level moet ik eerlijk bekennen.

Early bird

Het was een vroegertje afgelopen donderdag. Ik moest om 5.00 uur klaar zitten voor het radio interview wat via Zoom opgenomen zou worden! Ik had de wekker gezet om 4.30 uur en toen deze afging dacht ik echt even dat er een grapje met me werd uitgehaald. Het was pikkedonker en ik lag nog in diepe slaap. “waarom gaat mijn wekker nu af?”fluisterde ik tegen mijn man. Hij antwoordde heel droog:”Omdat je zo een interview hebt met Jenny!” Oh ja! Ik sprong uit bed, douchte snel en poetste mijn tanden. Eenmaal beneden zette ik nog even snel een kopje thee en installeerde ik mezelf achter mijn laptop.

Daar was Jenny ineens

Pling! Daar was Jenny ineens in beeld. “Goodmorning!” En off we go! We doken meteen het interview in. Jenny vertelde over haar zus die ook een post partum depressie had doorgemaakt en hoe moeilijk dit voor haar was geweest. Ook vertelde ze over een goede vriendin die ook niet op een roze wolk zat. Het was een heel fijn, open en eerlijk gesprek. De tijd vloog voorbij en ineens was het interview alweer afgelopen. “You did great, Tilda! I would love to talk to you again!” Ik zei iets in de trant van:”Ja, ik ook en dankjewel.”En toen was het klaar. De Zoom call werd beeindigd en ineens zat ik weer in mijn eentje in mijn praktijk. Zo gek!

Je kan het interview terugluisteren

Daarna werd het interviw op de social media kanalen gedeeld van Sirius XM, het radio station waar de Jenny MC Carthy Show wordt uigezonden. Omdat Europa vaak wordt afgeschermd van Amerikaanse media kanalen, kon ik het in eerste instantie niet beluisteren. Gelukkig kwam al snel de mail van mijn publiciste dat het interview ook op Youtube staat. Hier kunnen jullie hem ook beluisteren. Ik ben heel benieuwd wat er de komende periode nog meer gaat gebeuren. Ik hou jullie hier op mijn Engelse  instagram op de hoogte!

 

let's
connect

on Instagram

@geenrozewolk