Mijn boek: Een meisjesdroom die waar werd

April 5, 2017

Het is zover!

boek, lezen, lifecoach moeders, mama's, manuscript, moeders, Postnatale depressie, schrijven, uitgeven

Het is zover! Na ruim 2,5 jaar schrijven, bijschaven, nog meer schrijven en nog meer bijschaven, is mijn boek dan eindelijk af! Het voelt als een enorme mijlpaal en natuurlijk is dat het ook.

Toen ik bijna drie jaar geleden mijn blog schreef over mijn postnatale depressie, wilde ik andere moeders bereiken met mijn verhaal. Al help ik er maar eentje, dacht ik toen. De reacties die ik toen kreeg op mijn verhaal, waren overweldigend. Nooit had ik kunnen denken, dat zoveel moeders zich herkenden in mijn verhaal.

Ik realiseerde me: hier moet ik iets mee. Ik besloot dat ik een boek ging schrijven, zodat ik andere moeders kon gaan helpen zoals ik zelf ook was geholpen. En zo geschiedde. Ik begon te schrijven en ben pas gestopt met schrijven, toen het boek voor mijn gevoel af was. Ik vond het enerzijds geweldig om te doen. Wetende hoe diep ik zelf ooit heb gezeten en dan nu de mogelijkheid creëren om andere moeders te gaan helpen. Anderzijds vond ik het ook heel spannend, ik ben geen journalist, heb geen Nederlands gestudeerd, etc. Kon ik dit wel?

Toen mijn manuscript eenmaal af was, wilde ik het laten publiceren door een van de uitgeverijen die ons landje rijk is. Dit bleek een veel moeilijker opgave dan ik van te voren had bedacht. Uitgevers spelen namelijk nogal op safe en zodra een boek niet in “hun fonds past” of ze enigszins denken dat het niet zou kunnen verkopen, wijzen ze het af. Zo was ik bijna uitgegeven door een grote uitgeverij, die op het allerlaatste moment toch cancelde. Dat was een grote tegenvaller. Maar ik besloot door te zetten. Dit boek moest er komen. We verzamelden al onze financiën en maakten de balans op: ik ging het gewoon zelf uitgeven.

Ik wilde niks liever, dan het taboe op postnatale depressies doorbreken. Dat andere moeders zich niet zo eenzaam voelen, als ik toen deed. Dus ik besloot het in eigen beheer uit te geven. Via via kwam ik bij Donald van Big Business Publishers terecht. Hij helpt free-agents als ik, om hun boek uit te geven. Je hebt de hulp van een expert aan je zijde, maar houdt zelf volledig de regie in eigen handen. Dit sprak mij enorm aan. Ik kreeg een hele fijne redacteur toegewezen en samen met Nienke van Oeveren, heb ik het boek naar het volgende niveau getild. Het staat vol praktische tips, humorvolle anekdotes en ervaringen van andere moeders. Zodat je, als je niet op een roze wolk zit, weet hoe je hier zo goed mogelijk doorheen kunt komen. Niemand zou dit alleen moeten doorstaan en dit boek doorbreekt de isolatie van de net bevallen moeder, die zich met zichzelf geen raad weet.

Inmiddels ligt mijn mooie boek “Toen kreeg ik weer lucht” bij de drukker. Ik kan jullie niet vertellen, hoe veel het voor me betekent, dat ik dit straks met jullie allemaal mag delen. In de week van 8 mei, zal mijn boek verschijnen! Het leuke nieuws is, dat je het boek nu al kan bestellen met een fijne korting van € 5! Ga naar www.froufroubegeleiding.nl en vul je gegevens in.  Kan je niet wachten tot het boek verschijnt? Dan kan je nu al de eerste drie hoofdstukken van mijn boek gratis lezen. Meld je aan voor mijn Momzine en je krijgt deze hoofdstukken meteen in je mailbox! Ik hoop dat je aan het lezen net zoveel plezier beleeft, als ik had tijdens het schrijven van dit boek!

 

let's
connect

on Instagram

@geenrozewolk