Mijn leven was vroeger veel leuker

December 14, 2016

Mijn leven was vroeger veel leuker

baby's, eenzaamheid, lifecoach moeders, Nieuwe rol, onzekerheid, Verandering, verwachtingen, zelfvertrouwen

Moeders die heel erg uitkijken naar het moederschap, zien een baby bijna als iets heiligs. Als dit dan na de bevalling een tikkeltje anders blijkt te zijn, volgt al snel de deceptie. Want waarom zit ik niet op een roze wolk? Waarom zijn al die andere moeders wel gelukkig en ik niet? Iedereen leidt een leuk en bruisend leven en ik zit alleen maar thuis met een baby. Zo had ik het me allemaal niet voorgesteld. Al dit soort gedachten en uitspraken, hoor ik regelmatig in de praktijk.

Logisch, want het moederschap is ook een enorme aanpassing in je leven. Je kunt niet meer zomaar de hort op en de stad in of een avondje stappen. Terwijl je kinderloze vriendinnen dit wel allemaal doen. En dan vind je jezelf ineens thuis, met een baby’tje in je armen. Meewarig terugdenkend aan hoe leuk je leven vroeger was.
Dit is even hard en flink doorbijten voor veel moeders. En daar wordt mijns inziens echt te weinig over gesproken. Laten we het taboe voor nu en voor altijd doorbreken! Laat dit ons ultieme voornemen voor 2017 zijn. Dat de schaamte en het schuldgevoel weggehaald wordt betreffende het roze wolk verhaal. Want die roze wolk bestaat niet. Ja, je hebt als moeder momenten dat je op die roze wolk zit, maar er zijn ook zat momenten waarop die wolk diep, donkergrijs is.

Momenten waarop je terugverlangt naar strandvakanties waarin je alleen maar om jezelf bekommerde en wat je die avond ging eten. Je mist je oude leventje enorm en eigenlijk vindt er een soort rouwproces plaats. Een proces waarin je afscheid neemt van je oude ik en de nieuwe ik met zoveel mogelijk gratie en warmte verwelkomt. Alleen is dat niet voor elke moeder even makkelijk. Sommige moeders worstelen enorm met deze rolverandering en hebben heimwee naar hun oude leven, terwijl hun nieuwe leven met hun pasgeborene nog amper vorm heeft gekregen.

Dat is heftig. De vroegere tijden zijn voorbij. Je hebt een prachtig kindje gekregen, maar je kan er niet van genieten. Hoe oneerlijk is dat? Toch overkomt het veel moeders. Die wel blij en dankbaar zijn met hun kindje, maar zichtbaar worstelen met het moederschap. En dat mag! Want je hoeft het allemaal niet in een keer perfect te doen, echt niet!
Voel jij je ook allesbehalve de perfecte moeder? Heb je het gevoel dat het leven je ontglipt? Mail dan naar info@froufroucoaching.nl. Samen werken we aan je herstel!

let's
connect

on Instagram

@geenrozewolk