de zeven beste tips om zwanger op vakantie te gaan

August 30, 2017

De zeven fijnste tips als je zwanger op vakantie gaat

aanstaande moeder, het moederschap, lifecoach moeders, mama's, ontspanning, Tips, Vakantie, zwanger

Als je zwanger op vakantie gaat, kan dat enerzijds heel leuk zijn, maar tegelijkertijd ook heel spannend. Hoe zal het allemaal verlopen op jullie vakantiebestemming? Zwangeren vragen zich vaak af: Kan ik het lichamelijk wel aan? Is het niet te warm? Er gaat van alles door je heen. Je weet soms al van te voren dat je op vakantie gaat, maar soms ook niet. Omdat sommigen dingen in het leven nu eenmaal niet te plannen zijn. Zwanger op vakantie kan natuurlijk prima, alleen moet je even wat aanpassingen maken.

Hier volgen mijn zeven tips voor als je zwanger op vakantie gaat.

  1. Check allereerst bij je vliegmaatschappij tot welk termijn je zwanger mag vliegen. Bij KLM is dit 36 weken, maar dat is niet bij elke maatschappij hetzelfde.
  2. Vraag een Fit to Fly verklaring aan bij je gynaecoloog of verloskundige, zodat je niet voor nare verassingen komt te staan op het vliegveld. Som heb je een wat grotere buik en vragen ze hierom. Dit doen ze, om zeker te weten dat je niet al 38 weken zwanger bent en tijdens de vlucht gaat bevallen.
  3. Eenmaal op je vakantiebestemming aangekomen, pas dan je tempo aan, aan het weer, de omgeving en de omstandigheden. Hadden jullie al een rondreis gepland voordat je zwanger bent? Doe dit dan vooral, maar pas het reistempo aan. Rijdt minder lange stukken en las vaker een pauze in onderweg, om te plassen, de benen te strekken, etc. Zeker het vele zitten, kan ervoor zorgen dat je last krijgt van je bekken. Dus afwisseling is belangrijk.
  4. Doe ’s middags een fijne siësta. De bevolking in de warme landen rondom het middellandse zeegebied, hebben het niet voor niets uitgevonden. Op het warmst van de dag, moet je niet teveel willen doen. Ga lekker een dutje doen. Misschien heb je al een kindje en doet hij of zij nog een middagslaapje? Perfect! Slaap lekker mee! Dan kan je er hierna weer tegenaan.
  5. Boek een air bnb of hotel met een eigen parkeerplek. Sommige hotels zitten bijvoorbeeld hartje stad en daar kan je dan vaak niet parkeren. Voorkom dat je partner zich een breuk sjouwt aan koffers en bagage, om naar het hotel te komen. Maak het jezelf zo gemakkelijk mogelijk.
  6. Luister goed naar je lichaam. Sommige zwangeren hebben veel last van harde buiken. Dit is meestal een signaal, dat je even een tandje rustiger aan moet doen. Bij sommige vrouwen, zijn die harde buiken een gegeven, ook als ze niks bijzonders uitvoeren. Blijf vooral luisteren naar wat je lijf aangeeft. Heb je het gevoel dat je moet liggen? Doe dit dan ook!
  7. Geniet van jullie laatste vakantie samen! Dit is een heel bijzondere periode. De vakanties hierna, zullen heel anders zijn. Niet minder leuk of gezellig, maar gewoon anders. Omdat je de zorg voor je kindje hebt. Dus neem het ervan! Lees zoveel boeken je wil, ga zo vaak uit eten als je wil of je budget toelaat en neem het allemaal heel bewust  in je op. Als jullie al een kindje hebben, is deze vakantie, de laatste keer dat jullie met zijn drietjes op vakantie zijn. Geniet hier ook enorm van! Jullie kindje, is straks geen enig kind meer! Dat is een big deal!

Ben je al zwanger op vakantie geweest? Heb je waardevolle aanvullingen op mijn tips, laat ze dan vooral achter in de comments!

let's
connect

on Instagram

@geenrozewolk