Zeven tips die op vakantie gaan makkelijker maken

April 9, 2016

Vijf tips om op vakantie gaan makkelijker te maken

coach, kinderen, lifecoach moeders, mama's, Postnatale depressie, Tips, Vakantie

De vakantieperiode komt er weer aan en veel gezinnen gaan binnenkort weer op vakantie. Een super fijne periode breekt aan met veel quality time met je partner en kindje(s). Maar daarbij komt ook vaak stress kijken. Zoveel vragen! Waar gaan we naartoe? Gaan we met de auto op vakantie en blijven we dan in eigen land of gaan we verder weg? Gaan we vliegen met ons hele gezin en gaan we met de hele bups het vliegtuig in? Als je dan de beslissing eindelijk genomen hebt, begint de voorpret. Want het uitstippelen van je trip is bijna net zo leuk als de reis zelf, vindt ik. Ik reis samen met mijn man al jaren de hele wereld over en dit jaar vliegen we naar Zuid-Afrika. Wij zijn het gewend om te vliegen en ons dochtertje inmiddels ook. Maar niet iedereen voelt zich comfortabel bij een vliegreis of een verre autotrip. Of kan zich dit veroorloven. Vandaar dat ik een paar gouden tips heb opgeschreven, om op vakantie gaan voor jou als mama zo makkelijk mogelijk te maken.

1. Als je naar een land gaat in een andere tijdszone (ook bij één uur tijdverschil), zorg dan dat je het ritme van je kindje meteen aanpast aan de nieuwe tijd. Dus als je kindje normaal om 19.00 uur ’s avonds naar bed gaat thuis, doe je dat daar ook. Soms lijkt je kindje nog niet moe en ookal worden ze soms ‘s nachts wakker door de jetlag. Mijn ervaring is, dat als je de nieuwe tijd meteen aanhoudt, ze binnen no-time over de jetlag heen zijn.

2. Als je kindje een lievelingsknuffel heeft, koop er dan eentje extra en stop die in je eigen tas of koffer. Het zal je maar gebeuren dat je kleintje zijn fijne beer kwijtraakt en ontroostbaar is. Better safe then sorry 

3. Neem overal waar je heen gaat een donkere sjaal mee. Bijvoorbeeld voor aan boord van het vliegtuig, zodat je je kindje af kan schermen tegen de prikkels of de felle lampen en hij of zij lekker kan slapen. Maar ook voor in de auto tegen het felle zonlicht of over de maxicosi. Zo’n sjaal is onmisbaar als je het mij vraagt.

4. Vraag aan het hotel, Air BnB, of camping, of ze een babybedje hebben en zo ja: of ze die dan voor je klaar willen zetten. Niks zo vervelend na een lange reis als je aankomt en de eigenaar nog op zoek moet naar een bedje. Meestal is je kindje doodmoe van de reis en die wil dan niks liever dan tot rust komen in zijn of haar eigen bedje.

5. Sommige vliegtuigmaatschappijen rekenen de buggy of wandelwagen van je spruit mee als ingecheckte kilo’s. Dus als je wagen bijvoorbeeld tien kilo weegt, zou dat betekenen dat je voor je kleintje geen tas of koffer in zou mogen checken. Als je daar pas op de luchthaven achter komt, moet je vaak veel bijbetalen en dat is zonde. Dus lees van te voren de voorwaarden bij de vluchtmaatschappij en kijk wat je allemaal wel en niet mee mag nemen aan boord.

Veel succes met het plannen en maken van jullie reisplannen en vergeet niet te genieten!

let's
connect

on Instagram

@geenrozewolk