Mindfulness is als fietsen

January 25, 2017

Mindfulness is de sleutel tot zelfacceptatie

accepteren, coach, geen roze wolk, lifecoach moeders, mindfulness, Moederdag, Piekeren, Postnatale depressie, slapen

Soms vragen moeders mij: wat is Mindfulness nou eigenlijk? Dat is toch iets wolligs en heel zweverig? Niks is minder waar. Mindfulness is juist heel nuchter en praktisch. Het leert je op een heel andere manier naar je gedachten en gevoelens te kijken. Een manier die je leven voor altijd zal veranderen. Het zal je veel positiever in het leven doen staan, dan daarvoor. Het mooie hier aan is: iedereen kan dit leren. Jij dus ook!

Weg met die negatieve buien!

De meeste moeders willen van die negatieve buien af. Van dat gepieker in het holst van de nacht. Dan is Mindfulness de oplossing. Omdat het ervoor zorgt, dat je niet langer wordt geleefd door je gedachten en emoties. Ze nemen niet langer een loopje met je, maar je leert ze te zien precies zoals ze zijn. Namelijk: van voorbijgaande aard. Niks is voor altijd, ook de leuke momenten niet. Helaas niet. Ik bedoel, die vakantie op de Malediven mag gerust een jaar of tien duren! De minder leuke dingen in het leven gaan dus ook weer voorbij. Vaak alleen niet zo snel als jij zou willen, maar ze gaan uiteindelijk altijd weer voorbij.

Stop de vloedgolf aan gedachten!

Mindfulness leert je om op tijd in te grijpen als je negatieve emoties ervaart. Emoties die je zo enorm op kunnen slokken. Mindfulness zorgt ervoor dat je deze negatieve gedachten en emoties tijdig gaat herkennen, maar ook gaat erkennen. Je gaat niet langer overspoeld worden door je negatieve gedachten. Nee, je gaat het gevoel juist opsporen, omarmen en weer laten gaan. Pure acceptatie dus.
Hoe mooi zou het zijn, als je niet elke dag opstond met dat oververmoeide gevoel? Omdat je weer eens slecht geslapen hebt? Of hoe fijn zou het zijn, als je de dag niet hoefde te beginnen met de enorme struggle, om uit je bed te komen? En hoe fijn zou het zijn, als jouw moodswings niet langer jou maar ook je gezin beheersen?

Mindfulness is net als fietsen

Eigenlijk is mindfulness is net als fietsen, je leert het niet in een dag. Je moet oefenen tot je erbij neervalt. Het is ook een mentale spier die je kweekt. Net zoals je je biceps in de sportschool met gewichten traint. Zo train je je brein ook, om een nieuwe, milde en meer accepterende manier van denken te omarmen. Soms ga je even onderuit en dan krabbel je weer op. Maar ook jij kan dit leren! Neem het heft in handen en ga werken aan het stoppen van de piekerstroom aan gedachten. Aan de emotionele buien die al je energie opslokken. Ga ermee aan de slag en je zult zien, dat het je leven enorm positief gaat veranderen.

Wil je hulp?

Wil je meer weten over mindfulness en hoe je kunt leren om van die negatieve gedachtestroom af te komen? Mail dan naar info@froufroubegeleiding.nl! Samen gaan we werken aan de acceptatie van je soms ingewikkelde gedachten en emoties.[:en]Soms vragen moeders mij: wat is Mindfulness nou eigenlijk? Dat is toch heel zweverig? Niks is minder waar. Mindfulness is juist heel nuchter en praktisch. Het leert je op een heel andere manier naar je gedachten en gevoelens te kijken. Een manier die je leven, voor altijd zal veranderen. Het zal je veel positiever in het leven doen staan, dan daarvoor. Het mooie hier aan is: iedereen kan dit leren. Ook jij!

De meeste moeders willen van die negatieve buien af. Van dat gepieker in het holst van de nacht. Dan is Mindfulness de oplossing. Omdat het ervoor zorgt, dat je niet langer wordt geleefd door je gedachten en emoties. Ze nemen niet langer een loopje met je, maar je leert ze te zien precies zoals ze zijn. Namelijk: voorbijgaande fenomenen. Niks is voor altijd, ook de leuke momenten niet. Dus de negatieve dingen in het leven ook niet. Ook die gaan weer over.

Mindfulness leert je om op tijd in te grijpen in de negatieve emoties, die je nu zo op kunnen slokken. Het zorgt ervoor dat je ze tijdig gaat herkennen, maar ook gaat erkennen. Je gaat niet langer overspoeld worden door je gevoel. Nee, je gaat het gevoel juist opsporen, omarmen en weer laten gaan. Pure acceptatie dus.
Hoe mooi zou het zijn, als je niet elke dag opstond met dat oververmoeide gevoel? Omdat je weer eens slecht geslapen hebt? Of hoe fijn zou het zijn, als je de dag niet hoefde te beginnen met een enorme struggle om uit je bed te komen? En hoe fijn zou het zijn, als jouw moodswings niet langer jou maar ook je gezin beheersen?

Mindfulness is als fietsen, je leert het niet in een dag. Je moet oefenen tot je erbij neervalt. Soms ga je onderuit en dan krabbel je weer op. Maar ook jij kan dit leren! Neem het heft in handen en ga werken aan de piekerstroom aan gedachten. Aan de emotionele buien die al je energie opslokken. Ga ermee aan de slag en je zult zien, dat het je leven enorm positief gaat veranderen. Wil je meer weten over mindfulness en hoe je bovenstaande kunt leren? Mail dan naar info@froufroucoaching.nl

let's
connect

on Instagram

@geenrozewolk