De 5 leukste dingen om met een baby te doen in de winter

November 29, 2016

De 5 leukste dingen om met een baby te doen in de winter

baby's, bevalling, geen roze wolk, het moederschap, mama's, moeders, Postnatale depressie, Tips, winter

Als je in de winter bevalt, is het natuurlijk nogal koud buiten. Je zit veel binnen met je spruit en vraagt je vaak af: wat zal ik nu toch eens gaan doen? Natuurlijk is cocoonen met je kindje heerlijk. Samen gezellig op de bank, kachel aan, kopje thee erbij. Maar op een gegeven moment heb je die bank ook wel gezien en hangen de uitstapjes naar de supermarkt je ook een keer de keel uit. Dus vandaar dat ik een paar tips voor je op een rijtje heb gezet die leuk zijn om met een newborn te gaan doen.

1. Probeer babyzwemmen een keer uit. Samen lekker in het warme water poedelen. Je kindje zal dit heerlijk vinden en zichtbaar ontspannen. Voor jou is het ook fijn, want je bent even onder de mensen, het warme water ontspant jou ook en je kindje kan lekker met andere baby’s spelen in het water.

2. Maak een wandelafspraak met een vriendin die ook een kindje (of een hond) heeft. Samen wandel je lekker door het park of het bos in de frisse buitenlucht. Pak je baby en jezelf lekker warm in en ga er op uit! Dat is het leukste op een plek waar je daarna lekker ergens warme chocomelk kunt gaan drinken of kan gaan lunchen. Rhijnauwen in Bunnik leent zich hier bijvoorbeeld uitstekend voor. Het is een mooie bosrijke omgeving en daarna kan je in het pannenkoekenhuis lekker opwarmen en bijkletsen met je vriendin.

3. Afhankelijk van hoe oud je kindje is, is het Nijntje Museum super leuk om heen te gaan voor jong en oud. Ook al is je kindje nog klein, de felle kleuren zullen hem of haar aanspreken en stimuleren. Houdt de vakantieperiodes goed in de gaten, het is dan mega druk. Om rijen te vermijden, kan je je kaartje ook online kopen.

4. Ga eens op bezoek bij die oom of oudtante die je al een lange tijd niet gezien hebt. De (familie)banden worden weer aangehaald en je overgroot oma of oudoom zal het heel leuk vinden, om jou en je kleintje weer te zien. Daarnaast ga je meteen de eenzaamheid onder ouderen tegen. Win win! Lekker bijkletsen onder het genot van een kopje koffie doet wonderen en jij en je kindje zijn weer de deur uit geweest.

5. Bezoek papa of mama eens op het werk. Natuurlijk leent niet elk beroep zich hier bij uitstek voor. Maar als het kan, is dat super leuk. Even pronken met jullie mooie baby en je partner zal het super leuk vinden om jullie even te zien tijdens zijn werkdag. Je hoeft er geen uren te blijven, maar twintig minuutjes showen met je spruit en een koffierondje is al heel leuk.

Soms heb je het gevoel opgesloten te zitten, zo na de bevalling. Dat is heel begrijpelijk en niks om je voor te schamen. Helemaal in de winterperiode, kunnen negatieve emoties de kop op steken. Wil je een keer praten over je gevoelens? Neem dan contact op via info@froufroucoaching.nl of kijk op: http://bit.ly/2bTqG3z.

let's
connect

on Instagram

@geenrozewolk