Mindfulness workshop

September 21, 2016

Maak kennis met Mindfulness

coach, geen roze wolk, groepsgesprekken, het moederschap, lifecoach moeders, mindfulness, Piekeren, Postnatale depressie, slaapgebrek, Verandering

Mindfulness is nog niet voor iedereen een bekend fenomeen. Sommigen hebben er wel eens van gehoord, maar weten nog niet echt wat het inhoudt. Anderen hebben er wel eens iets over gelezen, maar hebben zich er nog niet echt in verdiept.
Mindfulness is voor sommigen iets vaags, misschien zelfs zweverigs omdat er meditatie in voorkomt. Maar Mindfulness is zoveel meer dan alleen mediteren. Dit is slechts een onderdeel ervan.
Mindfulness is eigenlijk niks meer, dan dat je bewuster wordt van je gedachten en de daarbij horende emoties. Je gaat bewuster leven en zal je hierdoor veel fijner gaan voelen. Omdat je de negatieve gedachten sneller leert herkennen en ze vervolgens kan accepteren. Loslaten is een term die we tegenwoordig vaak horen. Maar hoe doe je dat nou, dat loslaten? Eigenlijk is loslaten niks meer, dan leren accepteren hoe de dingen zijn. Accepteren dat je er vrijwel niks aan kunt veranderen. Accepteren is ook het sleutelwoord bij Mindfulness. Accepteren dat je je soms gewoon hartstikke rot voelt. Maar ook de positieve momenten beleef je intenser. Je pakt de mooie momenten vast en geniet er veel intens van.

Als je je eerste stappen in de wereld van Mindfulness gaat zetten zal je eerst stuiten op onvervalste weerstand. Dat hoort erbij. Waarom, dat leg ik je uit tijdens de Mindful Mama bijeenkomst. Ik ben groot voorstander van een gezonde dosis weerstand, omdat het alleen maar betekent dat je oude patronen je niks hebben opgeleverd.
Zodra de weerstand gezakt is en je je open gaat stellen voor wat Mindfulness je allemaal te bieden heeft, ga je zoveel dingen herkennen. Iedereen heeft namelijk dezelfde patronen, dezelfde gedachtegangen. Alleen de ene persoon heeft er meer last van dan de ander.
Jonge moeders (en ook de doorgewinterde moeders) hebben hier vaak meer last van, omdat ze zich veel zorgen maken. Of ze wel een goede moeder zijn, of ze hun kindje(s) wel goed opvoeden, of ze morgen spinazie gaan eten of toch een patatje gaan halen. Zal ik morgen die jurk met streepjes aantrekken, of toch m’n jeans? Voor je het weet, ben je twee uur verder en lig je jezelf van binnen op te ruien. “Waarom slaapt mijn man wel gewoon en ik niet? Wat lig ik hier nou te doen, midden in de macht? Ik wil slapen!” Dit zijn wanhoopskreten die moeders vaak in zichzelf slaken, in het holst van de nacht. Als je Mindfulness omarmd, zullen dit soort nachten tot het verleden behoren. Natuurlijk zal je nog wel eens een keer piekeren. Maar dankzij Mindfulness, zal je er net zo snel weer mee ophouden, als je ermee begon. Stop de draaikolk aan negatieve gedachten. Ook jij verdient het om je weer lekker in je vel te voelen! Meld je aan voor de Mindful Mama groep via: http://bit.ly/1SzqfdB. We starten 12 oktober al! Er zijn nog maar er paar plekken over, dus wees er snel bij!

let's
connect

on Instagram

@geenrozewolk