De veilige bubble

July 6, 2016

De veilige bubble

Alleenstaande moeder, coach, geen roze wolk, het moederschap, lifecoach moeders, partner, Postnatale depressie, relatie, Single moms, Tips

Op het moment dat je in een soort veilige bubble zit van man, huisje, boompje, beestje, is het vaak moeilijk voor te stellen hoe het is, als je die veilige bubbel niet om je heen hebt. Dan zit je gewoon lekker in je comfort zone, je bent je er waarschijnlijk niet eens bewust van, dat je in die veilige bubble zit. Maar als deze dan ineens wegvalt, om wat voor reden dan ook, voel je je ineens naakt, kwetsbaar en om het hand. Want wat moet je nu ineens? Dit overkomt veel moeders, die bijvoorbeeld ineens zonder hun partner door het leven moeten of als hun partner vaak weg moet naar het buitenland voor zijn of haar werk. Dat laatste is dan niet zo onverwacht als het eerste, maar het resultaat blijft hetzelfde: je moet het alleen zien te rooien. Weg comfort zone, hallo onzekere periode. Want als moeder kun je ten eerste niet ziek zijn, zonder partner. Want alles draait gewoon door: het huishouden, de boodschappen, je werk, etc. Daarnaast is het moederschap al pittig genoeg, dus als je gewend bent aan twee man sterk, kom je van een koude kermis thuis, als je dit in je eentje moet rooien. Extra chapeau dus voor de alleenstaande moeders die dit altijd in hun eentje doen, ik maak een diepe buiging voor jullie!

Hoe ga je nou om met zulke uitdagingen in het moederschap? Hoe handle je het als je (ineens) uit je veilige bubble wordt weggerukt?

Mijn eerste tip is: vraag hulp als de bubble is doorgeprikt! Spreek je inner circle aan en vraag om extra oppas bijvoorbeeld. Zodat je ook een keer een avondje lekker uit eten kunt met je vriendinnen. Ten tweede: zorg dat je genoeg slaapt! Leuk die avonden die we spenderen op Instagram en Pinterest, maar voor je het weet is het 23.30 uur en slaap je maar zes uurtjes. Dat je veilige bubble weg is gevallen is al zwaar genoeg, slapen is heilig. Als laatste tip zou ik willen zeggen: zorg goed voor jezelf en wees lief voor jezelf als de bubble er niet langer is.  Als je een keer iets minder geduld hebt met je kindje, is dat heus niet erg. Als je een keer niet zo gezellig bent tegen je vriendinnen: dan begrijpen ze dat heus wel. Het is niet niks waar je nu doorheen moet ploeteren. Omarm de glorieuze chaos in je leven en probeer er om te lachen. Niks is voor eeuwig. Ook moeilijke periodes gaan weer voorbij!

let's
connect

on Instagram

@geenrozewolk