Gun het jezelf

February 1, 2017

Gun het jezelf

accepteren, bewustwording, lifecoach moeders, mama's, moeders, norm, Postnatale depressie, verwachtingen, zelfvertrouwen

Moeders hebben de neiging om zichzelf allerlei dingen te ontzeggen. Niet alle moeders. Sommigen kunnen heel goed voor zichzelf zorgen. Ik heb het over de moeders, die na de bevalling niet op een roze wolk zitten en daar niet uit komen. Deze mama’s cijferen zichzelf vaak helemaal weg voor hun kindje(s) en voor hun gezin. Ze willen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat het hen aan niks ontbreekt. Logisch, want je wil graag een goede moeder zijn.

Alleen, als je de lat zo enorm hoog legt voor jezelf, is de kans groot dat je die norm niet haalt en dat je teleurgesteld raakt. In jezelf, in de situatie zoals hij nu is en in het moederschap. Dat is zo zonde, want hierdoor ervaar je als moeder continue een gevoel van falen. Dat is funest voor je zelfvertrouwen. Als je de lat wat minder hoog legt en tevreden bent met “goed”, in plaats van “fantastisch”. Dan zal je merken, dat wat jij verwacht of wenst en wat daadwerkelijk haalbaar is, veel dichter bij elkaar zal komen te liggen. Dit sterkt je in je moederrol, maar ook in je zelfvertrouwen. Dit zal dan gaan groeien, in plaats van afbrokkelen. Je verdient het zo, om je goed te voelen over jezelf!

Gun jezelf dit ook en werk eraan om de standaard naar beneden bij te stellen. Je hoeft niet overal geweldig goed in te zijn. Gewoon goed, is al goed genoeg. Het accepteren van het feit dat je de lat te hoog legt, daar begint het al mee. Want wat is er nou lastiger, dan je fouten te erkennen? De tweede stap is, sta er bij stil als je het weer doet. Vergelijken met waar je nu bent en eigenlijk wilt zijn. Hoe voelt die discrepantie eigenlijk? Best vervelend? Neem je dan voor, dit niet meer te doen en laat dit negatieve gevoel dan gaan.

De laatste stap klinkt misschien heel makkelijk, maar dat is het niet. Doorbreken van je oude patronen en het bouwen van nieuwe. Dit kan iedereen, dus jij ook! Op het moment dat je gewaar wordt van wat je je hele leven al doet, is dit de ultieme kans om dit te veranderen. Dus pak dit debacle met beide handen aan en ga ermee aan de slag.
Herken je bovenstaande en denk je: ik wil ook uit die vicieuze cirkel en werken aan positieve gewoonten, in plaats van negatieve? Mail dan naar info@froufroucoaching.nl. Samen gaan we werken aan jouw zelfvertrouwen en het accepteren van wat je niet kan veranderen.

let's
connect

on Instagram

@geenrozewolk