Vijf dingen die elke net bevallen moeder vergeet

December 7, 2017

Als je net bevallen bent, vergeet je een heleboel dingen

baby's, geen roze wolk, gezinsuitbreiding, het moederschap, humor, kinderen, kraamweek, lifecoach voor moeders, mama's, na de bevalling, nieuwbakken moeder, Nieuwe rol, onzekerheid, Postnatale depressie, therapeut voor moeders zonder roze wolk, Verandering

5 dingen die elke net bevallen moeder vergeet

Als je net bevallen bent, ziet je leven er ineens heel anders uit. Alles staat in het teken van je kersverse baby. Wanneer je kindje gevoed moet worden, luiers die verschoond moeten worden, wassen die zich maar op blijven stapelen. Zodra kraamzorg de deur uit is, komt het meeste op jou neer, als moeder, want partners zijn na twee weken (of soms eerder) weer aan het werk. Dus je werkt in je hoofd  vaak onbewust je hele to do list af en gaat vrijwel non-stop door met al je taken gedurende de dag. Als je dan ook nog \ hebt rond lopen, is de rust helemaal nergens meer te bekennen. Kortom: chaos alom! Dit zijn de vijf dingen die elke net bevallen moeder vergeet of vergeten was:

  1. Je zet talloze kopjes thee of koffie, maar je lijkt ze maar niet warm op te kunnen drinken. Simpelweg omdat je vergeten bent dat je die thee (of koffie) gezet hebt. Ondertussen ging je baby af, was de wasmachine klaar of stond de bezorger aan de deur met je pakketje. Dus gooi je je thee weg, zet weer nieuwe, om ook die niet warm op te drinken.
  2. Plassen….of poepen, daar wil ik vanaf zijn. Het is eigenlijk te zot voor woorden, maar je vergeet om naar de wc te gaan. Na een afzienbare tijd denk je ineens, goh ik moet nu wel heel nodig naar de wc! Dat klopt! Je bent namelijk al een hele poos niet meer geweest! Mocht je dit zitten te lezen en denken: hey dat doe ik ook! Ga dan nu snel even naar de wc ;).
  3. Dat de supermarkt ook ooit weer dicht gaat. En je gedurende de dag even moet checken of je nog genoeg van alles in huis hebt. Dus als je geen luiers, flesvoeding, billendoekjes meer hebt, je die om 23.00 uur ’s avond niet meer kunt halen helaas. Je wordt wel weer erg creatief in het bedenken van oplossingen en kan veel thuis laten bezorgen. Alleen moet je er dan wel na denken dit te bestellen van te voren.
  4. Hoeveel tijd koken in beslag neemt. Als je een of meerdere kindjes hebt, wordt je ineens in het vierde trimester weer met je neus op de feiten gedrukt als het om tijdsplanning gaat. Koken wordt ineens een hele organisatie. Überhaupt bedenken wat je wil gaan eten, is vaak al een hele opgave voor moeders. Dan nog het snijden van groenten, koken van rijst, zonder dat het aanbakt, het lijkt ineens onmogelijk. Omdat of je baby, of je peuter je nodig heeft. Bij het billen afvegen bijvoorbeeld. Of omdat je baby in sirenestand huilt en je zesentwintig keer de trap op en af moet rennen.
  5. Hoe hard babygehuil klinkt. Het is wetenschappelijk bewezen, dat het gehuil van je kindje bij moeders veel harder binnenkomt, dan bij vaders. Bedankt Moeder Natuur! Top geregeld! Maar niet heus. Dus als je denkt, wat is dit gehuil intens, dan klopt dat! Je kan er niks aan doen. Het gehuil van je baby gaat bij jou door merg en been en je man slaapt er vaak dwars doorheen. Niet alle vaders, i know, maar de meeste wel ;).

Ben je net bevallen en merk je dat je niet op een roze wolk zit? Merk je dat je af en toe denkt: waar ben ik aan begonnen? Ik kan dit niet! Ik begrijp je helemaal. Toen ik net bevallen was van ons oudste kindje, zat ik helemaal niet op een roze wolk. Ik kan je helpen om weer positiever in het leven te staan en met meer zelfvertrouwen. Mijn sessies worden nu ook (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraars! Wil je meer weten? Mail dan naar info@froufroubegeleiding.nl.

let's
connect

on Instagram

@geenrozewolk