het accepteren-van-jezelf

September 14, 2016

Het accepteren van jezelf

accepteren, bewustwording, coach, geen roze wolk, lifecoach moeders, mama's, onzekerheid, Postnatale depressie, zelfvertrouwen

Elke vrouw, elke moeder, heeft dezelfde uitdagingen, net als jij en ik. Ze kunnen zichzelf moeilijk accepteren, zoals ze zijn. Deze vrouwen voelen zich soms minderwaardig aan een ander. Alsof ze niet genoeg zijn. Ze vergelijken zichzelf met andere vrouwen, met andere moeders en komen steeds tot dezelfde conclusie: de ander doet het altijd beter. De buurvrouw is altijd slanker, kan beter koken en is leuker gekleed. Die andere moeder is echt een oermoeder, ze kookt elke avond de heerlijkste maaltijden voor haar gezin. Daarnaast is ze altijd geduldig en liefdevol en ze sport ook nog drie keer in de week.

Mag ik je er aan herinneren, dat dit geen reëel beeld is? Dat dit beeld is, wat je zelf hebt gecreëerd in je eigen hoofd? Je blijft dit idee voeden, omdat het veilig voelt. Maar laten we nu eens besluiten, dat het tijd is om uit je comfortzone te treden. Om te besluiten, dat het veel en veel leuker is, om de nadruk te leggen op je pluspunten, in plaats van je minpunten. Accepteren van jezelf, precies zoals je bent begint met het erkennen van wie je werkelijk bent.

Maak een lijst, met dingen waarvan je weet dat je er goed in bent. Aan het begin kom je misschien maar op een a twee dingen. Maar hoe meer je na gaat denken, over waar je eigenlijk allemaal goed in bent, hoe meer dingen er op die lijst zullen verschijnen! Neem van mij aan, als de focus eenmaal is verschoven van het negatieve naar het positieve, zal je merken dat je leven er een stuk fijner uitziet. Je ziet de leuke dingen, die buurvrouw blijkt ineens een stuk minder perfect en jij blijkt eigenlijk een heel leuk mens te zijn. Dat is het begin van het accepteren van jezelf.

Vergelijken levert je niks op. Accepteren wel. Als je leert accepteren van jezelf, dat je nu eenmaal bepaalde “minpunten” hebt van jezelf, zal je ook inzien, dat dit er bij hoort. Dat het leven niet bestaat uit het nastreven van perfectie. Dat het bestaat uit liefde. Liefde voor jezelf en voor je naasten. Behandel jezelf, zoals je je beste vriendin zou behandelen. Want zeg nou zelf, die geef je ook blijk van liefde en compassie. Geef haar het advies wat je zelf nodig hebt en volg dat dan op. Je zult zien, dat je jezelf steeds leuker gaat vinden. En nog veel belangrijker: dat je jezelf gaat accepteren precies zoals je bent.

let's
connect

on Instagram

@geenrozewolk