Hoe ik geïnterviewd werd voor &C magazine

January 23, 2018

Hoe ik geïnterviewd werd voor &C Magazine

coach, delen, geen roze wolk, het moederschap, interview, lezen, lifecoach voor moeders, mama's, mamacoach, moeders, onzekerheid, schaamte, therapeut voor moeders zonder roze wolk

Vlak voor mijn bevalling, kreeg ik een mailtje van de redactie van de &C talkshow van Chantal Janzen. Ze hadden mijn werk gezien en vroegen zich af of ik Chantal’s talkshow wilde komen. De opnames zouden plaatsvinden op de bevallingsdatum of de dag erna. Beiden geen optie dus. Helaas! Ik beviel op 27 oktober van ons prachtige meisje Emmi Lynn en was goed en wel twee weken thuis uit het ziekenhuis, toen de telefoon ging: ”Hai, met Nienke weer. Chantal vindt jouw verhaal zo bijzonder, ze wil je vragen of je mee wil doen aan een interview in &C Magazine.” Ik maakte een bescheiden sprongetje (Want: verse hechtingen na een keizersnede) en zei dat dat me dat erg leuk leek. Ze vertelde me, dat ik nog gebeld zou worden door de redactie en dat ze mijn telefoonnummer door zou geven aan de hoofdredactrice. Zo geschiede en binnen no-time stond de leuke Tessa van &C Magazine bij me op de stoep. We praatten ruim twee uur over alles wat er in mijn leven was gebeurd, de postnatale depressie na de geboorte van ons oudste dochtertje Livia en wat er daarna allemaal volgde. Deze vrouw wist wat ze aan het doen was. Integer, oprecht geïnteresseerd en geen sensatiezoeker. Het was een hele fijn gesprek. Ik had er meteen een heel goed gevoel over.
Na twee weken, had Tessa het interview uitgewerkt tot een mooi verhaal. Het blijft gek, om je eigen verhaal door de ogen van iemand anders te lezen. Alsof het over iemand anders gaat. Tegelijkertijd, is het zo ontzettend persoonlijk. Ik voegde mijn comments toe en deze werden nog verwerkt in het interview. Daarna was het voor mij klaar. Ik zou het interview teruglezen in maart. Als het nummer van &C in de winkels ligt.
Maar niks was minder waar. Twee weken geleden kreeg ik een mailtje van de producer van &C, of ik een fotoshoot wilde doen voor bij mijn interview! Is dit een strikvraag? Ik bedoel, fotoshoot? Hallo! Dus ik antwoordde volmondig ja en voordat ik het wist, zat ik in het American Hotel in Amsterdam met een van Nederlands beste fotografen: Marjolijn van Damme! We kregen de hele lounge tot onze beschikking. Ik ben als oud-stylist zijnde, gewend aan camera’s om me heen, maar toendertijd stond ik er achter. Nu was ik ineens degene die voor de camera moest verschijnen. Ietwat ongemakkelijk nam ik plaats op de sofa voor het raam. Terwijl we al kletsend, de foto’s namen, kwam ineens het besef: heel veel moeders gaan dit interview lezen. Heel veel mama’s, die na de bevalling ook niet op een roze wolk zitten, zien dat ze niet de enige zijn en dat het oke is om hierover te praten. Dat er licht is aan het einde van de tunnel en dat je hier niet alleen doorheen hoeft te gaan.
Het raakte me enorm. Wat ben ik dankbaar, dat ik dit mooie werk mag doen en zoveel moeders mag helpen. Wat ben ik dankbaar voor dit interview en dat ik nog meer moeders kan bereiken op deze manier. En wat ben ik dankbaar voor de ontmoeting met Marjolijn. Wat een leuke vrouw! Met wie ik in de toekomst weer allemaal mooie dingen mag gaan doen. Stay tuned, medio maart ligt &C magazine in de winkels. Ik sta in de Babyspecial, die ongetwijfeld getimed is met Chantal Janzen’s bevalling. Ik hou jullie op de hoogte!

let's
connect

on Instagram

@geenrozewolk