Durf jij het al?

March 17, 2016

Ken jij iemand die dit zou durven?

baby's, coach, eenzaamheid, geen roze wolk, groepsgesprekken, lifecoach moeders, mama's, nieuwbakken moeder, Onbegrip, onzekerheid, Postnatale depressie, schaamte

Deel je ervaringen met andere moeders in een groepssessie

Moeders voelen zich zo net na de bevalling soms best wel om het hand. Niet iedere moeder verzandt in een post partum depressie, maar ook niet iedere moeder blaakt van geluk na de bevalling. Sommige mama’s voelen zich niet als zichzelf en twijfelen of ze wel een goede moeder zijn. Andere moeders weten niet hoe ze hun leven opnieuw moeten inrichten, na de komst van hun kleintje. Heel begrijpelijk!

Er wordt een hoop gepiekerd onder deze moeders. Zowel overdag, als midden in de nacht. Kan ik het moederschap wel aan? Waarom ben ik zo onzeker? Zijn andere moeders ook zo onzeker en angstig? Dit zijn veelvoorkomende vragen die door het hoofd van nieuwbakken moeders kunnen spoken. Vragen die je ‘s nachts soms wakker houden.

Angst voor veroordeling

Vaak durven mama’s dit soort verhalen niet met anderen te delen, uit angst om veroordeeld te worden. Zo zonde, want juist het delen verminderd het gevoel van eenzaamheid en vergroot het gevoel van begrepen worden door hun omgeving. Wat mij betreft zouden moeders hun ervaringen zoveel mogelijk met elkaar moeten delen. Want zeg nou zelf, wie begrijpt jou nu beter dan de moeder die in hetzelfde schuitje zit als jij?

Daarom heb ik de groepsbijeenkomsten ontwikkeld binnen Frou Frou Begeleiding. Om moeders die niet op een roze wolk zitten, een hart onder de riem te steken. Om ze te laten voelen: je bent niet alleen in je emoties of gedachten! Ik begeleid jullie tijdens deze bijeenkomsten en zorg voor een hapje en een drankje. In deze veilige omgeving kan je als moeder je verhaal kwijt, zonder veroordeeld te worden.

Groepswandeling in het bos

Ken jij of ben jij een moeder die het fijn zou vinden om aan zo’n groepsbijeenkomst deel te nemen? Die het aandurft om haar verhalen open en eerlijk te delen met andere moeders? Mail dan naar info@froufroubegeleiding.nl. We starten aanstaande woensdag 25 juli om 14.00 met ene nieuwe groep. We gaan wandelen in het Amersfoortse bos en bespreken allerhande zaken waar je als moeder tegenaan kan lopen. Ik beloof je dat je met een opgelucht gevoel naar huis gaat. Hopelijk tot woensdag![:en]Moeders voelen zich zo net na de bevalling soms een beetje om het hand. Niet iedere moeder verzandt in een post partum depressie, maar ook niet iedere moeder blaakt van geluk na de bevalling. Sommige mama’s voelen zich niet meer zichzelf en twijfelen of ze wel een goede moeder zijn. Andere moeders weten niet hoe ze hun leven opnieuw moeten inrichten, na de komst van hun kleintje. Heel begrijpelijk!

Er wordt een hoop gepiekerd door de moeders. Zowel overdag, als midden in de nacht. Kan ik het moederschap wel aan? Waarom ben ik zo onzeker? Zijn andere moeders ook zo wiebelig? Dit zijn voorbeelden van vragen die door het hoofd van jou als nieuwbakken moeder kunnen spoken. Vragen die je wakker houden ‘s nachts.

Vaak durven mama’s dit soort verhalen niet met anderen te delen, uit angst om veroordeeld te worden. Zo zonde, want juist het delen maakt het gevoel van eenzaamheid minder en vergroot het gevoel van begrepen worden. Wat mij betreft zouden moeders hun ervaringen zoveel mogelijk met elkaar moeten delen. Want zeg nou zelf, wie begrijpt jou nu beter dan de moeder die in hetzelfde schuitje zit als jij?

Daarom heb ik de groepsbijeenkomsten ontwikkeld binnen Frou Frou Coaching. Om moeders die niet op een roze wolk zitten, een hart onder de riem te steken. Om ze te laten voelen: je bent niet alleen in je emoties of gedachten! Ik begeleid jullie tijdens deze bijeenkomsten en zorg voor een hapje en een drankje. In deze veilige omgeving kan je als moeder je verhaal kwijt, zonder veroordeeld te worden.

Ken jij of ben jij een moeder die het fijn zou vinden om aan zo’n groepsbijeenkomst deel te nemen? Die het aandurft om haar verhalen open en eerlijk te delen met andere moeders? Mail dan naar info@froufroucoaching.nl. Ik beloof je dat je met een opgelucht gevoel naar huis gaat. Hopelijk tot snel!

let's
connect

on Instagram

@geenrozewolk