stop-met rennen hollen vliegen

October 26, 2016

Hoe je als mama kan stoppen met hollen, vliegen, rennen

bewustwording, coach, geen roze wolk, groepsgesprekken, het moederschap, lifecoach moeders, mindfulness, moeders, Postnatale depressie, slaapgebrek

Je herkent dit vast als moeder: je springt ‘s morgens uit bed. Haast je onder de douche, schiet in je outfit en rent de trap af naar beneden. Eenmaal in de keuken, maak je gauw het ontbijt voor je kindjes, jezelf en wellicht je partner. Je drinkt snel een slok van je nu nog hete koffie, helpt je kids met aankleden en tussendoor smeer je de broodjes voor mee naar school. Je neemt nog een slok van je inmiddels bijna koude koffie en vliegt met je kids en drie tassen om je arm de deur uit.

Het is een grote rat race

Als je je de kindjes hebt weggebracht naar de opvang en school sjees je naar je werk. Daar slurp je gauw voor de vergadering begint je nu wel hete koffie naar binnen. Je ploft neer op een stoel met een hoge hartslag en dan moet de werkdag nog beginnen. Voor je het weet, is de dag voorbij gevlogen. Je herinnert je ineens dat je oudste morgen een knutselwerk mee naar school moet nemen en vanavond ga je al sporten. Dus wanneer moet dat afgemaakt worden? Je besluit eerder van je werk weg te gaan, maar bedenkt onderweg dat je geen rijst meer in huis hebt voor het avondeten, dus snel naar de supermarkt. Daarna haal je de kids op van de opvang, maak je in rap tempo dat knutselwerk af met je oudste en kook je nog even een avondmaaltijd.

Constant in de overlevingsstand

Wanneer je als moeder alle ballen in de lucht moet houden, is het vaak moeilijk om even pas op de plaats te maken voor jezelf. Het leven raast aan je voorbij en je hebt amper tijd om stil te staan bij wat er allemaal gaande is. Als je net bevallen bent, wordt je overweldigd door alles wat je moet onthouden met betrekking tot de zorg van je kindje, door het slaapgebrek en de rondrazende hormonen. Je staat eigenlijk constant in de overlevingsstand . Maar dus ook als je meerdere kindjes hebt of kinderen die al wat ouder zijn, is dit een terugkerend probleem.

Bewust stil staan in het hier en nu

We zijn constant aan het hollen, vliegen, razen. Maar tijd om bewust stil te staan bij de kleine dingen des levens is er vaak niet. Bijvoorbeeld bij die eerste mooie tekening die je zoon of dochter gemaakt heeft, of de eerste keer dat je kindje rondkruipt. Of om bewust te genieten van de lekkere warme maaltijd die je net bereid hebt. Want, je hoofd is alweer bezig met wat daarna moet gebeuren: de was moet nog opgevouwen, de kids moeten zo in bad, dan naar bed en ik moet ook nog de keuken schoonmaken. Het is eigenlijk never ending.

Ook jij kan dit leren

Maar wat als je nu eens kon leren, om meer te genieten van wat het leven je te bieden heeft? Wat, als je wel bewust kan leren genieten van dat kopje thee op de bank, als je kinderen bijvoorbeeld een dag op de opvang zijn. In plaats van de wervelwind in je hoofd te volgen. Of de enorme to do lijst in je hoofd die je nog af moet werken, maar gewoon genietend van het feit dat je even tijd voor jezelf hebt. Klinkt goed, toch?

Mindfull Mama

Ik leer moeders om meer Mindfull in het leven te staan. En dat heeft niet alleen te maken met meditatie, maar ook met zelfbewust worden. Wat denk ik eigenlijk de hele dag? In welke gemoedstoestand bevind ik me? Voel ik me happy? Of juist niet?
Als je meer bewust gaat leven, geniet je meer van de blije momenten en leer je beter omgaan met de negatieve aspecten in je leven. Niemand zegt dat het leven een en al blijheid moet zijn. Mindfulness leert je alleen, dat de minder fijne momenten ook weer overgaan en hoe je je hiervan bewust kan worden.

Wil je dit graag veranderen?

Ben jij ook een moeder die ‘s nachts niet slaapt, omdat ze non-stop ligt te piekeren? Vliegen de dagen voorbij, zonder dat je ook maar een moment hebt kunnen stilstaan bij wat er zich in je hoofd  en in je leven afspeelt? Ben je klaar met het eeuwige moeten? Mail dan naar info@froufroubegeleiding.nl. Ik ga je helpen meer in het hier en nu te leven en hoe je kan stoppen met piekeren.[:en]Wanneer je als moeder alle ballen in de lucht moet houden, is het vaak moeilijk om even pas op de plaats te maken voor jezelf. Het leven raast aan je voorbij en je hebt amper tijd om stil te staan bij wat er allemaal gaande is. Als je net bevallen bent, wordt je overweldigd door alles wat je moet onthouden, door het slaapgebrek en de rondrazende hormonen. Je staat eigenlijk constant in de survival stand . Maar ook als je meerdere kindjes hebt of kinderen die al wat ouder zijn, is dit een terugkerend probleem.
We zijn constant aan het hollen, vliegen, razen. Maar tijd om bewust stil te staan bij die eerste mooie tekening die je zoon of dochter gemaakt heeft, is er vaak niet. Of om bewust te genieten van de lekkere warme maaltijd die je bereid hebt. Want je hoofd is alweer bezig met wat daarna moet gebeuren: de was moet nog opgevouwen, mijn kindje(s) moet(en) zo in bad, dan naar bed en ik moet ook nog de keuken schoonmaken. Het is never ending.

Maar wat als je nu eens kon leren, om meer te genieten van wat het leven je te bieden heeft? Wat, als je wel bewust kan leren genieten van dat kopje thee op de bank, als je kinderen bijvoorbeeld een dag op de opvang zijn. In plaats van de wervelwind in je hoofd te volgen. Of de enorme to do lijst die je nog af moet werken, maar gewoon genietend van het feit dat je even tijd voor jezelf hebt. Klinkt goed, toch?
Ik leer moeders om meer Mindfull in het leven te staan. En dat heeft niet alleen te maken met meditatie, maar ook met zelfbewust worden. Wat denk ik eigenlijk de hele dag? In welke gemoedstoestand bevind ik me? Voel ik me blij? Of juist niet?
Als je meer bewust gaat leven, geniet je meer van de blije momenten en leer je beter omgaan met de negatieve momenten in je leven. Niemand zegt dat het leven een en al blijheid moet zijn. Mindfulness leert je alleen, dat de minder fijne momenten ook weer overgaan en hoe je je hiervan bewust kan worden. Ben jij ook een moeder die ‘s nachts niet slaapt, omdat ze non-stop ligt te piekeren? Vliegen de dagen voorbij, zonder dat je ook maar een moment hebt kunnen stilstaan bij wat er zich in jouw hoofd afspeelt? Ben je klaar met het eeuwige moeten? Meld je dan aan via http://bit.ly/2bTqG3z. Samen met andere moeders, leer ik jullie hoe meer bewust, meer Mindfull te leven.

let's
connect

on Instagram

@geenrozewolk